GİRESUN ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlamalarıyla Başladı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlamalarıyla Başladı

 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Etkinlikler İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem DEMİR'in  Atatürk Anıtı önüne çelenk koymasıyla başladı.  Akabinde Yavuz Selim Ortaokulu tarafından hazırlanan program ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Çocuk oyunları ve gösterilerin sergilendiği törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem DEMİR'de bir konuşma yaptı. Demir Konuşmasında: 

" Değerli Öğretmenlerim,

 Bir milletin bin bir mücadeleyle, canı pahasına elde ettiği zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Kadim bir kültürün evlatları olarak hepimiz "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." şiarıyla büyüdük, öğrenmenin ve öğretmenin kıymetine inandık. Öğretmenliğin değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Çocuklarımızın okul hayatlarını sağlıkla, mutlulukla sürdürmeleri, ilgi ve yeteneklerinin keşfedilmesi; adil, bilgili insanlar olmaları ve Devletimize, vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olmaları sizlerin sayesindedir. Bu zor ama kutsal görevi layıkıyla yapacağınıza ve çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştireceğinize inancım tamdır.

Sevgili Öğrencilerim,

Evinizden sonra ikinci yuvanız okullarınızdır. Okulunuza dört elle sarılınız. Geleceğiniz için, mutluluğunuz için devletimizin sizlere sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendiriniz. Unutmayınız ki Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir. Öğretmenleriniz ilmin ilim bilmek olduğu kadar kendini bilmek olduğunu da öğretecek sizlere. Saygıyı, sevgiyi, güzel ahlakı öğretecek. Bu güzelliklerle donanan o minik yürekleriniz kocaman gönüllere dönüşecek; o pırıl pırıl beyinleriniz aydınlanarak yarınlarımızı hazırlayacaktır. Unutmayın! Sizler bizim, geleceğimizsiniz.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Bizim milletimiz paha biçilemez ahlaki değerlere sahip, inançlı, şefkatli, evlatlarına canından çok değer veren kadim bir millettir. Çocuklarımızın öncelikle "iyi insan" olarak yetişmeleri en başta sizlere bağlıdır. Aileler olarak sizler onlar için birer rol modelsiniz. En değerli varlıklarınızı emanet ettiğiniz  okullarımız sizin desteğinizle daha da güçlenecektir. Hayatın her alanında sizi ve ülkemizi temsil edecek çocuklarınıza iyi örnek olunuz, onlardan ilginizi ve desteğinizi eksik etmeyiniz.

Sayın Kaymakamım,

Şebinkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Cumhuriyet'in 100.yılına yaklaştığımız şu günlerde "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda; 23 okul ve kurumumuz,  225 öğretmenimiz ve yaklaşık olarak 3.000 öğrencimiz ile ders başı yaptık. Tüm okullarımızda güvenlik önlemleri alınmış yaz döneminde bütün tamirat ve tadilat işlemleri yapılmış, taşımalı eğitim kapsamında toplam 6 taşıma merkezi okullarımızda 675 öğrencimizin eğitime erişimi sağlanmıştır. Okullarda devletimizin sağladığı ders kitapları ve test kitapları ilk gün sıraların üzerine konulmuştur.6 Şubat depreminden hemen sonra okul ve kurum binalarımız incelenmiş riskli olanlar boşaltılmış şu anda acil derslik ihtiyacımız bulunmamaktadır. Güçlendirmeye alınan okullarımızda süreç içeresinde hizmete alınacaktır." dedi. 

 

Törenler yarışmalarda birinci olan öğrencilerere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. Törenler sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakamımız Sayın Yasin ARDIÇ, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını  temenni etti. 

 

 

 21-09-202321-09-202321-09-202321-09-202321-09-2023

 

 

 

 

Halil Rifat Pasa Cad. Sebinkarahisar - 04547114498

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.